Smučam Računalničam Kuham

 

Smučanje, alpsko smučanje, sneg, mraz, smučišča, hribi, gore, koli, treningi, tekme, hitrost, priprava servis smuči, moja največja strast.

Računalništvo, računalnik, strojna in programska oprema, omrežja, podatkovne baze, programiranje, algoritmi, rešitve zelo sem zadovoljen, da sem šel na računalniško šolo dala mi je ogromno, zelo mi je izboljšalo življenje predvsem, da verjamem da vedno obstaja rešitev. Približati razumevanja osnove računalnika uporabniku.

Računalnik
V današnjem času ima izjemen pomen je glavni razlog, da je informacijska tehnologija izjemno razvita po celem svetu. V zadnjem obdobju 17 let ima največji vpliv praktično na vseh področjih ( ekonomija, gospodarstvo, izobraževanja, načinu življenja ), svet se je totalno spremenil in spremenilo se je razmerje moči. Da pomislimo brez računalnika “ni možno” svet se ustavi!


Računalniška pismenost
Računalniška pismenost je danes “nuja” vsaj osnovna, s tem si v veliki meri olajšamo življenjska opravila, tudi, če ste velik nasprotnik ali nepoznavalec računalniške tehnologije se boste slej ko prej srečali s tem “je neizogibno” (v državnih ustanovah, so nekatere vloge, možne samo po elektronski pošti). Zato je zelo pomembno, da vsako gospodinjstvo poseduje vsaj en računalniški medij (verjetno je to izjemno težko izvedljivo), seveda pa to ni pogoj za življenje in ne zagotavlja srečnega, uspešnega življenja…


Želite uživati in cenite svoje smuči!
Izključno ročna obdelava z vrhunskim orodjem
in voski Holmenkol, Swix in Snoli.

Servis smuči


  • Priprava novih smuči – optimalna priprava ostrine robnika, namestitev drsne obloge za dolgotrajno in odlično drsnost in za varovanje obloge.
  • Priprava rabljenih smuči – optimalna priprava ostrine robnika, namastitev drsne obloge za dolgotrajno in odlično drsnost in za varovanje obloge, zgladitev stranskega roba, krivine in repa.
  • Sanacija poškodb – popravilo robnika in drsne obloge, optimalna priprava ostrine robnika, namastitev drsne obloge za dolgotrajno in odlično drsnost in za varovanje obloge, zgladitev stranskega roba, krivine in repa.
  • Priprava smuči za tekmovalni način – proces traja 5 dni ,2x dnevnno mazanje drsne obloge,da dobimo odlično namaščeno drsno oblogo za veliko hitrost,zaključek z flour hibrid voskom za izjemen pospešek, optimalna priprava ostrine robnika.
  • Priprava smuči z mazili flour hibrit voski – izjemen pospešek in hitrost.
  • Priprava smuči ob koncu sezone za mirovanje.

Želeli si jih boste spet prinesti.

Avtor strani, besedila, dizajna in fotografije: Boštjan Kotar @2014 – 2018

 

Advertisements

Servisiranje smuči

Servisiranje smuči

 

Servis smuči , Vam omogoči odlično smuko z metodo odlične ročne obdelave z vrhunskim orodjem in voski.

Ročni servis omogoča izjemno vodljivost smuči z vrhunskim servisom smuči s tehniko serviserjev v svetovnem pokalu.
Vsa tehnologija in stroji tega ne omogočajo.

Neprimerno ali ne servisirane smuči Vam zmanjšajo nadzor, hitrost, vodljivost, kvaliteto smuke in izjemno se poveča možnost poškodb.

Smučke so edina vez med Vami in snežno površino.

Želite uživati in cenite svoje smuči!

 ledenik


Zima, mraz, sonce, lesketajoči sneg, odlični pogoji za smuko.

Izključno ročna obdelava z vrhunskim orodjem
Holmenkol, Swix in Snoli.

servis smuči
Smučanje! Za popolno sprostitev in uživanje!!! Še posebno z večjo hitrostjo v zavojih z današnjo rezalno tehniko (carving).


Vendar je ob vsem tem in dobri telesni pripravljenosti izjemnega pomena nega, oskrba in servis smuči. So glavna in edina vez med snežno podlago in telesom s tem se ustvarjajo osnovni pogoji varnosti in kvaliteta smuke!!!


Servis smuči je izjemnega pomena tako za nove kot rabljene za odlično smuko, drsnost, varnosti in dolgotrajno obstojnost kvalitete smuči.

 

Avtor strani, besedila, dizajna in fotografije: Boštjan Kotar @2014 – 2018

Servis računalnika

Programska oprema, strojna oprema in omrežne naprave.
Servis strojne opreme – osnova za odlično delovanje računalnika.
Razumevanje delovanja računalnika

Kaj lahko počnemo z računalnikom, brez naloženega operacijskega sistema???
Praktično nič, je neuporaben. Računalnik ne razume našega jezika, mi ne njegovega in tu nastane vsa težava. Procesor srce računalnika v katerem se odvijajo vsi procesi, razume samo strojni jezik. Strojni jezik je praviloma sestavljen iz zaporedja binarnih (dvojiških) števil 0 in 1  ( primer: strojna koda 10110101 pomeni št.181 ). Pisanje strojne kode je zelo težavno- zahtevno, dolgočasno,  vzame ogromno časa, možnost veliko napak in vsak tip procesorja zahteva svoj strojni jezik, s tem pa zelo visoke stroške izdelave, kar pomeni, da računalnik nikakor ne bi bil “osebni računalnik”, ampak računalnik  namenjen raznim inštitucijam, katere bi se ga lahko privoščile. Če bi pri tem ostalo, današnja informacijsko-računalniška tehnologija niti približno ne bi bila tako razvita. Vendar so se hkrati z nastankom računalnika (1939-45) se začeli  razvijati programski jeziki  z namenom zmanjšanja razlike med strojnim in naravnim jezikom ki, vsebuje pravilo ali sintakso. Najprej se pojavi ~zbirni jezik~ (1950), še vedno vezan na procesor, nato ~višji programski jezik~ (1960) , ki niso več odvisni od procesorja in so namenjeni lažjemu reševanju problemov. S prihodom mikroprocesorjev (interniranim vezjem na enem čipu 1971), omogočeno razvijanje operacijskih sistemov za osebni računalnik (1980), ki privede do danes večina uporabljenega višjega programskega jezika t.i. ˝IDE – integrirano razvojno okolje (Integrated  Development Enviroment). Omogoča urejevalnik (enostavnejše delo s kodo, uporaba barv), prevajalnik ( v strojno kodo) in povezovalnik ( z enim ukazom sprožimo oba in zgradimo program) ter razhroščevalnik ( iskanje napak). Vse skupaj je privedlo do neverjetnega razvoja rač. informacijske tehnologije.

Operacijski sistem in programi

Operacijski sistem je programska oprema, verjetno vsem dobro poznana. V osnovi  je operacijski sistem zelo ubogljiv, čaka na ukaze uporabnika, da jih izvrši in vedno vpraša, če je uporabnik prepričan, da izvede zahtevani ukaz, prijazno in še deluje lahkotno. Vendar v praksi ni vse tako enostavno. Tako kot se uporabnik obnaša do OS, tako se tudi računalnik v celoti obnaša (hitro, brez težav ali je počasen, zmrzuje, se zatika, samodejno ugaša itd…). Potrebno se je zavedati, da je OS nujna programska oprema oz. je” sistem temeljnih programov “, ki omogočajo delovanje računalnika  nadzira strojno opremo in služi kot vmesnik med uporabnikom in strojno opremo ali zagnanimi programi (aplikacijam) in strojno opremo. Nudi uporabnikom enako okolje ne glede na strojno opremo in omogoča uporabo ogromnega števila različnih uporabniških programov oz. aplikacij (vse vrste zabav, medijev, povezava z omrežjem, analize-poslovanja podjetij, programiranja, oblikovanja, načrte, profesionalne delovne naloge urejanja in shranjevanja podatkov) v današnjem času, skoraj, da vse kar je povezano z gospodarstvom, ekonomijo, izobraževanjem, medicino, kulturo, športom, modeliranja itd.. Operacijski sistem ima še mnoge vloge: kontrola vseh sestavnih delov (tiskalnik, grafična kartica, monitor, tipkovnica..), organiziranje podatkov na disku, prenos podatkov v pomnilnik (shranjevanje, kopiranje..), do delovanje virov, časovno razporejenih opravil, reševanje konfliktnih situacij, optimizacija in nadzor virov, učinkovita izraba strojne opreme. OS vsebuje veliko gonilnikov, izvršnih datotek, procesov in je zato izjemno pomembno, da je vsa oprema kompatibilna, da se redno posodablja, da so najnovejši gonilniki, kateri so  izjemno pomembni za delovanje strojne kot programske opreme, osnovno urejanje dokumentov in map, da se ne briše, kar vse po vrsti  (končnice.exe .dll ) so osnova poganjanja OS ,defragmiranje diskov (HDD), v kar niste prepričani ne nalagate in da je nameščen anti- virus po možnosti, ne free Anti viruse. Tako obstaja veliko možnosti da, vam računalnik deluje odlično, v nasprotnem primeru pač ne!

Avtor strani, besedila, dizajna in fotografije: Boštjan Kotar @2014 – 2018

Računalniške rešitve in servis

Izdelava spletnih strani z sistemom CMS

 

Izdelava spletnih strani z sodobno zasnovo CMS sistem (Content Managment System) na strežniku WordPress. Dovoljuje možnost samostojnega urejanja vsebin in upravljanja s spletno stranjo. Omogoča, da je internetna stran v funkcionalnosti v izjemno kratkem času (2dni) z optimizacijo in certifikatom spletnih vsebin za spletne iskalnike. Sistem je učinkovito orodje: zmanjša možnost napak, večji nadzor nad spletno stranjo in prihrani veliko časa.

CMS

CMS – sistem za upravljanje s spletno stranjo se stalno nadgrajuje in posodablja, kar omogoča izjemno funkcionalnost in stabilnost. V zadnjem obdobju je ključen za uspeh spletnih mest, ki temeljijo na svežih vsebinah in informacijah. CMS sistem je spletno mesto prihodnosti z izjemno funkcionalnostjo. Temelji na dinamično strežniški tehnologiji PHP v povezavi z bazo podatkov (MySQL …).
WordPress

WordPress je najbolj priljubljen CMS sistem za upravljanje vsebin. Nastal je kot blog CMS, vendar se je preoblikoval v polnopravni CMS.
WordPress arhitektura omogoča uporabnikom, da razširijo svoje funkcije. WordPress ima več kot 30.000 razpoložljive vstavke od katerih vsaka ponuja funkcije po meri in funkcije, ki omogoča uporabnikom, da prilagodijo svoje strani na njihove želje. Te prilagoditve so možne za optimizacijo iskalnikov-brskalnikov , za uporabljanje zasebnih vsebin z registriranimi uporabniki, za prikazovanje funkcij, kot so dodajanje gradnikov in krmarjenje .

Avtor strani, besedila, dizajna in fotografije: Boštjan Kotar @2014 – 2018

 

Kontakt

BiserLord
Smučam Računalničam Kuham

Boštjan Kotar

1000 Ljubljana

bostjan.kotar@biserlord.com
041/998-534

Avtor strani, besedila, dizajna in fotografije: Boštjan Kotar @2014 – 2018