Računalniške rešitve

Želite odlično delujoč računalnik!

računalniške rešitve

Računalnik

Računalnik
V današnjem času ima izjemen pomen, je glavni razlog, da je informacijska tehnologija izjemno razvita, po celem svetu. V zadnjem obdobju 15 let ima največji vpliv, praktično na vseh področjih ( ekonomija, gospodarstvo, izobraževanja, načinu življenja ), svet se je totalno spremenil in spremenilo se je razmerje moči. Da, pomislimo brez računalnika “ni možno” svet se ustavi!
Računalniška pismenost
Računalniška pismenost je danes “nuja”, vsaj osnovna, s tem si v veliki meri olajšamo življenjska opravila, tudi, če ste velik nasprotnik ali nepoznavalec računalniške tehnologije, se boste slej ko prej srečali s tem “je neizogibno” (v državnih ustanovah, so nekatere vloge, možne samo po elektronski pošti). Zato je zelo pomembno, da vsako gospodinjstvo poseduje, vsaj en računalniški medij (verjetno je to izjemno težko izvedljivo), seveda pa to ni pogoj za življenje in ne zagotavlja srečnega, uspešnega življenja…
Želja
Želja posedovanja računalnika je v večini zelo močna, v vseh generacijah, v mlajših pa kar pogoj, saj tako oni to dojemajo. Na splošno računalnik pomeni neko veselje, zadovoljstvo, tudi srečo… Vendar pa je računalnik , drugače povedano ~ elektronsko vezje ~ , ki razume samo strojni jezik (binarni, dvojiški) in je sestavljen iz zelo zahtevnih in kompliciranih elementov komponent, ki lahko kaj hitro privede do napak (počasnosti, zmrzovanja, samo ugašanja, nedelovanja programov itd.) sledi veliko nezadovoljstvo, razočaranja, jeze in lahko začne krojiti vsako dnevno življenje, mogoče se sliši smešno, vendar do tega pride ne da bi se zavedali. Še posebno je to nerodno pri mlajših, ki si zelo želijo računalnika, v večini zaradi igranja iger, nato pa lahko iz izjemnega veselja sledi veliko razočaranje, ko ugotovijo, da ne morejo igrati iger (ne vseh), ker računalnik ne vsebuje kompatibilnih oz. dovolj močnih komponent, ki bi bile sposobne poganjati določene igre. Do take situacije pa pride zaradi nevednosti, neinformiranosti, nepoznavanja in največji dejavnik “strošek oz. cena”!
Nakup računalnika
Nakup računalnika je resnično zahtevno opravilo. Pomembno je zavedanja tega! Potrebna je preudarnost, informiranost, potrpežljivost in razumna odločitev. V nasprotnem primeru se lahko hitro pojavijo problemi in nejevolja v večini primerov prepozno!!!
V današnjih časih, ko je v prvi vrsti prodaja in v določenih trenutkih je to daleč najbolj pomembna dejavnost, ne glede na želje kupca-potrošnika ni nujno, da dobite to kar želite, vendar takrat verjamete v to. Še posebno to velja za sestavljene računalnike, kjer v večini ni navedena specifikacija za določene komponente (matična, napajalnik) in da se ne pozanimate oz. nespoznate se lahko dogodi, da kupite računalnik, ki vsebuje komponente za katere ni nujno, da so kompatibilne, kar že v osnovi pomeni težave. Tako pač je!
Servis računalnika
Servis računalnika osnova za optimalno delovanje. Računalnik je elektronska naprava, ki deluje s pomočjo vgrajenih navodil in pravil v obliki računalniških programov. Sprejema podatke, ki jih zna obdelati po določenih pravilih, prikazuje rezultate in jih shrani.
Bistvena naloga računalnikov je obdelava podatkov in zagotovitev informacij. Izvajajo ukaze, ki jim jih dajejo računalniški programi. Podatke in informacije shranjujejo za kasnejšo uporabo.
Vprašnje? Kaj lahko počnemo z računalnikom, brez naloženega operacijskega sistema??? Praktično nič, je neuporaben. Potrebno se je zavedati, da je operacijski sistem nujna programska oprema oz. je” sistem temeljnih programov “, ki omogočajo delovanje računalnika nadzira strojno opremo in služi kot vmesnik med uporabnikom in strojno opremo ali zagnanimi programi (aplikacijam) in strojno opremo. Z vsako dejavnostjo katero opravljamo v računalniku, začnemo smetiti operacijski sistem.Shranjujejo se določene datoteke v večini nepotrebne, nepotrebna nalaganja, neustrezni in ne-posodobljeni gonilniki. V večini programe, katere naložite se samodejno zaganjajo in delujejo v ozadju po nepotrebnem. Nekatere je težko najti, še težje znebiti. Vse to izjemno vpliva na delovanje programske kot strojne opreme. V obliki počasnosti, zatikanja, zmrzovanja, samo ugašanja – ponovnega zagona in najhujša oblika ~ modri zaslon ~ (blue screen) – najpogostejši vzrok strojna oprema. Zato je nujno potreben servis! V notranjosti ohišja se zelo rado nabira prah, najhujši sovražnik računalniških komponent kateri zadržuje toploto in omejuje pretok zraka, kar omogoča višje temperature in s tem pregrevanje komponent in kasneje okvare. Zato lahko v veliki meri poskrbite sami vsaj enkrat na tri mesece. Vendar nastane problem pri sestavljenemu računalniku,ki ima še veljavno garancijsko nalepko, kar pomeni uradni servis. V nasprotnem primeru vam garancija ne velja z razlogom okvare komponent zaradi prahu (malomarnost).
Servis računalnika osnova za optimalno delovanje.

Računalniške rešitve

  • Optimalne in enostavne rešitve s področja računalništva
  • Pomoč pri nakupu računalniške opreme
  • Sestavljanje ponudbe v obliki kataloga, z vsemi možnimi informacijami
  • Sestavljanje računalniških komponent v celoto za optimalno delovanje
  • Individualne ali namenske rešitve
  • informiranje informacijske tehnologije v spolšnem
  • nakup komponent zagotavlja odličnost in daljše obdobje garancije

Želeli si boste! Odločitev je vaša

Avtor strani, besedila, dizajna in fotografije: Boštjan Kotar @2014 – 2019
%d bloggers like this: