Smučam

Tekmovalno smučanje

Želja, ki ni nikoli ugasnila.

Tekmovalno smučanje me je zanimalo od zavedanja mojega življenja. Moj prvi stik z smučmi pri treh letih pove vse, takoj sem šel na bližnji hrib poštanfal progo, nabral upogljive tanke veje grmovja jih uporabil za količke, postavil sem slalom, nato sem začel smučat.
Smučanje imam v sebi.

Kitzbuhel 448(2)
Kitzbüchel, na startu smukaške proge Streif.

To je globoko zaznamovalo moje življenje. Dejstvo je, da sem osnove smučanja samostojno zelo hitro osvojil. Hitro se je izkazalo, da sem hraber z veliko mere poguma in občutka. Praktično noben hrib ni bil prestrm zame. Kmalu sem začel delat skakalnice na strmih pobočjih z malo prostora za ustavljanje (bližina asfaltne ceste, hiše, škarpe, potok), kjer se niso upali mnogo starejši (10 let in več) zame skakanje ni predstavljal noben problem, nasprotno zelo sem užival. Izjemno pomembno je bilo, da sem otroštvo živel v Gabrovki in na Vodicah pri Gabrovki, kjer je zelo hribovito, strmih pobočji je na pretek in tudi snega do l.88 je bilo dovolj, če ga ni bilo, je bil na Vodicah saj so 300 m n.v. višje od Gabrovke, kjer je sneg praktično vsako zimo, tudi v današnjem času.

V mladosti moj raj za smučanje, v dolini Moravče pri Gabrovki, kjer sem prvič stopil na smuči.

Tako sem smučal vsak dan ko je bil sneg od jutra do večera, vsakokrat ko je bila možnost  ne glede na vreme, sam ali z družbo, pomembno je bilo, da je  dovolj snega za smučat nič drugega me ni zanimalo, pa čeprav sem moral sam poštanfat progo in me je zelo zeblo, sem užival. V tistem času je bil za nas, smučanje na smučišču luksuz.
Pri petih leti sem bil prvič na smučišču in takoj ko je bila priložnost sem se spustil smuk.

%d bloggers like this: