Super G Fis Masters Cup Cortina d’Ampezzo

Tako zgleda super G na tekmi FMC na olimpijski progi, brez odpeljanega       treninga v mojem življenju pri 40 letih.

Moj 3.superveleslalom na tekmi Svetovnega Pokala Masters v Cortini d’Aampezzo na olimpijski progi, 8.mesto.
Nikdar v življenju še nisem odpeljal treninga, sem pa tri tekme na zadnje v Zagrebu pred 2 tednoma, zasedel 6. mesto. Zavedanje, kaj pomeni odpeljat tekmo hitre discipline brez treninga je neverjetno. Kdor spremlja tekme World Cup hitre discipline, ve kako zelo nevarno je to, potrebno je veliko poguma, samozavesti, moči, vzdržljivosti, občutka, ravnotežja in tehničnega znanja. Strokovnjaki vedno menijo , da je za to potrebno veliko treninga in izkušenj. Meni je uspelo, nato sem zelo ponosen.
Hitrost je velika, sile so izjemne, čisto druge dimenzije, ni primerljivo z veleslalomom. Vmesne čase sem imel dobre, toda v spodnjem delu sem naredil par velikih napak, kar odpeljalo me je pod vrata in neverjetno so se hitro bližala, to se dobro vidi na posnetku. Tu sem ogromno izgubil, vendar sem zelo zadovoljen. Nimam-o trenerja sem samouk in v zadnjih treh letih sem zelo garal, da sem prišel do tega.

Boštjan Kotar super G - Cortina

Moj prvi nastop.

Še sem živ. Polovice proge je bilo nekaj najbolj groznega v moje življenju. Kakšen krstni nastop na super-G, zamudil na ogled proge, startal sem v snežnem metežu s štartno številko 239 (sistem štartnih številk je od najstarejšega navzdol oz. po grupah se žrebajo, seveda najprej štartajo ženske katere imajo svojo št.) po drugih vratih sem si misli; joj zakaj nisem imel saj enega treninga. To so čisto druge dimenzije sploh ne znam opisat, tok je treslo, z nogami mi je tako počelo, da sem si nekje na polovici rekel; jaz bom kar ustavil, vendar sem se zbral šel celo v smuk prežo in pripeljal v cilj. Naredil sem par velikih napak in spoznal še eno dejstvo, kaj pomeni maža; kako me je cukalo ko sem zapeljal na nariti novo zapadli sneg in kadar sem šel izven linije meje tako cukalo na novem snegu, še pred ciljem me je cukalo, sploh za neverjet. Rezultat je super, vendar mi je bilo na koncu malo žal za vse te napake.