Moj zapis dela Hotel Krvavec

Vezano, na objavo: ” Osnovna šola, slovenščina in telovadba “.
https://biserlord.com/2021/08/11/osnovna-sola-slovenscina-in-telovadba/


Moj zapis na Facebook strani objavljen 27.12.20 v skupini Vseslovenska vstaja športa nastala 24.12.20 ( 27.12.20 zjutraj 8000 članov, zvečer 8500). Naslednji dan so izbrisali moj zapis in vse povezano s tem. Nekateri komentarji so mi očitali, da to ni prava stran za to. V resnici je bila to edina prava stran za ta zapis, dokaz so dogodki, ki so sledili. Samo šport in šport. Stran se je sesula. Do 7.1.21 je bilo samo 1500 novih članov in nikdar v tem času ni bi bil omenjen moj zapis, donacija, g. direktor Janez Janša podpora, ne duha ne sluha in stran je arhivirana. 8.1.2021 je bila stran izbrisana.


Sem član Masters Smučarske Zveze Slovenije z svojevrstno atraktivno zgodbo. Začel sem v sezoni 2015/16, Takratni dogodki so me pripeljali do odločitve, da sem po sezoni 2017 začel z samostojno potjo brez trenerja.
To me je pripeljalo do izjemnega napredka in uspeha. Vse to poleg redne službe.
Facebook stran kjer dokumentiram moj razvoj tekmovalnega smučanja:
https://www.facebook.com/bostjan.kotar.9


Moj zapis o mojem kvalitetnem delu v hotelu Krvavec kot vodja kuhinje in odnosom z direktorjem g. Janezom Janšo. Zapis (v nadaljevanju) sem 27.12.2020 javno objavil na Facebook strani v skupini VSESLOVENSKA VSTAJA ŠPORTA :

Pozdravljeni,
Dogajanje v zadnjih dneh povezano s Krvavcem me je pripeljalo do tega, da naredim ta zapis. Podpiram vseslovensko vstajo športnikov, sem član Masters smučarske zveze Slovenije, vendar nikakor ne morem podpret direktorja Krvavca g. Janeza Janša. Zadnje pol leta sem bil povezan s Krvavcem oz. hotelom Krvavec in posledično z direktorjem g. Janezom Janšo.
Začetno sodelovanje je bilo odlično. Julija sem se javil na razpis vodja gostinstva, ki pa to ni bil.(1.znak).
Zmenila sva se za vodjo kuhinje, tudi s tem sem bil zadovoljen.
Delo začnem opravljat zadnji teden v juliju in po nekaj dneh je bilo obojestransko zadovoljstvo.
Dogovorila sva se za dva tedna probe predvsem zato, ker sam nisem vedel kako bom funkcioniral z vsako dnevno vožnjo iz LJ. na Krvavec poleg tega pa še opravljal kondicijske treninge. Po tem sestanek in pogodba. Nisem imel težav, pa čeprav sem v treh tednih delal 200 ur.
Minilo je dva tedna, ne duha ne sluha. (2.znak). Sem potrpežljiv.
Tretji teden v avgustu pride do sestanka in vsebine pogodbe. Tega dneva ne bom pozabil, posebno stiska rok in pogleda z g. Janezom Janšo.
V teh časih odlična pogodba za gostinske razmere, zelo zadovoljen, vendar še ni podpisana. Dogovor podpišemo 1. septembra takrat prejmem še plačilo za avgust na roke.
Ker naslednji dan še nisem posredoval podatke kadrovski, je bila za to kriva vodja hotela, direktorju nikakor ni bilo všeč, da še nimajo mojih podatkov. To mi je laskalo končno oseba, ki me želi in vidi moja znanja in sposobnosti. Bil sem v polnem zamahu z delom in nisem spremljal kakšni bodo ukrepi vlade RS v prihodnje (napaka). Konec avgusta vlada podaljša ukrepe proti koronske krize.
S tem se je vse spremenilo. Večina zaposlenih je šlo na čakanje in hotel je obratoval ob koncu tedna. Vse sobote v septembru in delno v oktobru so bile rezervirane poroke. Delovni urnik od pet. do ned.. A 1. sept. je bil na torek. Podpis pogodbe, plača??? Nisem dobil nobene informacije. (3. znak).
Tako se 1. sep. zapeljem na sedež podjetja, da uredimo za kar smo dogovorjeni. To sem doživel razočaranje. Ja na kadrovski me je čakala pogodba, vendar me direktor povabi v pisarno, da se dogovoriva (spet). Skrbelo ga je št. delovnih ur glede nato, da pozimi še tekmujem na FIS Masters tekmah se lahko zgodi, da bom imel veliko št. minusa delovnih ur in če bi raje podpisala 1. oktobra, plačilo za opravljeno delo dobim prvega v mesecu na roke. V bistvu naj se sam odločim do petka. Ja ja že sama energija mi je dala vedet, ne podpiši. Zelo sem bil zmeden. No ko sem prišel domov sem začel razumevat in preverjat. Podjetje, da zaposlene na čakanje mene pa bodo na novo zaposlili??? Tega vprašanja še googl ni mogel procesirat. Preveril sem še koliko pomoči dobi podjetje od države za korono krizo, številke so velike. Vso zaupanje, ki sem ga imel v g. Janeza Janšo je izpuhtelo.
Razočaranje ogromno, tako sem vodji hotela sporočil, da nimam časa ta vikend pridet delat. Šok, “ti si edini kuhar, ki ga imam. Ne nimaš me.”
Nisem mogel ogrozit poroke, zato sem nadaljeval z delom. V petek pridem na kadrovsko ja pogodba je čakala a v resnici je zaklenjena. Vprašam, če bom z podpisom škodoval podjetju glede nato, da od države prejme veliko denarne pomoči. Odgovor, ja. Ne morem podpisat “sam se odloči” a realnost je čisto nekaj drugega. V tistem trenutku niti nisem hotel biti oseba, ki bi škodovala podjetju. S tem dnevom se ja končal najin začetni odnos in komunikacija.
Težak položaj hotel Krvavec brez kuharja, sledile so poroke… Nisem mogel pokvarit porok, sprejel sem odločitev, da delam na najvišjem profesionalnem nivoju in upam globoko v sebi na boljše čase, čeprav nisem čutil nobenega zaupanja do direktorja. Z svojim delom kot vodja kuhinje Hotela Krvavec sem zelo zadovoljen, to lahko potrdijo poročni pari in sodelavci. Kakšen učinek na podjetje je imelo moje delo lahko razložijo sodelavci (v kolikor jim bo dovoljeno povedati resnico).
V sredini septembra smo dobili še kuharja z željo da živi na Krvavcu (pri roki). Zelo zadovoljen, takoj sva se ujela. Tako sem videl pot, da uresničimo moje zamisli. Direktor g. Janez Janša se me je večinoma izogibal ali ignoriral. 1. okt. ne duha ne sluha pogodba, plača??? Sem potrpežljiv. Sredi oktobra gostimo zadnjo poroko, direktor je bil cel dan okoli hotela, a v kuhinjo ni mogel. Priložnost, da mi da plačilo za september in kako naprej… Nič. Seveda zdaj ima še enega kuharja in je močno upal v mojo zamenjavo. Zato ni bilo niti malo možnosti. Po vsem tem sem vodji hotela poslal SMS (sliki).

S tem je odnos prišel na osebno raven. Povedal sem resnico. Nadaljnje dogodke je tudi krojila pandemija. V mesecu novembru (dobimo) nagradi WORLD SKI AWARDS WINNER 2020 najboljše smučišče in prvič najboljši smučarski butični hotel v Sloveniji. Res me zanima kolikšni vpliv je imelo moje delo na nagrado. Sredi novembra sem se udeležil “akcijo pobiranje kamnov”, ker ne želim, da kdo povozi kamen s smučko.
In jaz brez papirjev, brez pravic (d. doba, regres, zavarovanje, potni stroški, dopust) še v času pandemije. Sprejel sem v zakup, da so potni stroški plačani (nisem dobil plačane) do sp. postaje Krvavec, jaz sem se vozil do zgornje postaje (zato, da sem se po delu vrnil domov) in večinoma šel peš po progi Tiha dolina do hotela in odelal včasih tudi 14 ur, ter šel peš nazaj. To sem vzel za trening ni mi bilo težko. Uradno na papirjih ne obstajam v podjetju Krvavec in moj vložek, znanje, energija…izbrisano.. Ni bila pomembna moja kvaliteta dela, znanja, sposobnosti ampak osebna raven to, da naravnost povem resnico. To boli…
1. dec ne duha ne sluha pogodba??? Nič. 10. dec. me vodja hotela obvesti o odprtju smučišča v soboto in da bo zaenkrat to odelal kuhar, ki živi na Krvavcu.
Vmes sem se slišal s kuharjem, dejal mi je, da so odnosi napeti. Petek pozno popoldan dan pred odprtjem smučišča je počilo. Neverjetno takrat se odločim, da bomo doma postavili božično jelko. V klet grem po smrekico in ko sem se vrnil mi moja reče telefon si imel. Dobro sem čutil ta dan . Kuhar iz Krvavca “dosti imam, dal sem odpoved (brez papirjev je odpoved takojšna) nikdar ne bo boljše, sam obvestim te”, povedal mi je tudi, kako razmišlja direktor v prihodnosti o mojem statusu. To je bilo ključno pri nadaljnjem dogodku. Kmalu zazvoni tel. vodja hotela, nisem bil še pripravljen se oglasit. Nato pride SMS “zaradi spremembe načrtov bi nujno potrebovali, da jutri prideš delat”. Ne se hecat.
Direktor g. Janez Janša ni udejanjil niti enega najinega dogovora v petih mesecih, me ignoriral “saj imam še enega kuharja” in kar naenkrat, sprememba načrta rabimo te. Res, brez papirjev….zaupanje, dobro je vedel zakaj je zavlačeval v avgustu s pogodbo in me prepričal v podpis s septembrom. Dobro sem razmislil in poslal vodji hotela Krvavec svoje pogoje. In nič, do danes nič, ne obstajam.
Zadnje dni pa berem o direktorju g. Janezu Janši “car, ta pa ma jajca, res si upa, ima mojo popolno podporo, donacije za kazni, za predsednika…”
Resno. Zato pa smo tu, kjer smo. Veliko se komentira, da smo v Sloveniji ovce. Jaz v podjetju Krvavec nisem bil ovca in zato nisem bil sprejet v podjetje.
Nikakor ne morem podpret direktorja Krvavca g. Janeza Janše, kaj šele , da bi doniral za njegove kazni.
Lepo pozdravljeni.


Tako, kot sem svoje delo na Krvavcu opravil brez napak, tako je bil moj zapis brez napak.

Boštjan Kotar
Ljubljana, 27.12.2020

Advertisement
%d bloggers like this: